Ingrediënten:
Bouillon, groene
linzen, boter, winterpeen, knolselder, ui, prei, laurier, zout en peper.
Stokbrood of ander
brood (oud brood is hier heel geschikt voor), bechamelsaus, geraspte kaas
Je kunt voor dit
gerecht bechamelsaus kant en klaar kopen maar het beste resultaat krijg je door
met boter en bloem, volle melk, zout, peper en nootmuskaat een dikke
bechamelsaus te maken waaraan je een goede geraspte kaas toevoegt.
Bereiding
Bouillon maken ,
bepaalzelf of je een vegetarische bouillon maakt met verse groenten en kruiden
of een bouillonextract gebruikt of een beetje van beiden.
Linzen goed wassen en
opzetten in bouillon met een blaadje laurier, 30 minuten zachtjes laten koken.
Ui, wortel en knolselder
in gelijkmatige kleine blokjes snijden, prei in ringen snijden van 5 mm en
aanstoven in boter.
De gestoofde groenten
bij de linzen voegen en nog eens 10 tot 15 minuten zachtjes laten koken.
Op smaak brengen.
Intussen de kaassaus
bereiden.
Ovengrill verwarmen.
Stokbrood in schuine
plakken snijden en op een met bakpapier belegde ovenplaat schikken. Dik
besmeren met de kaassaus en lichtjes bestrooien met geraspte kaas.
Onder de ovengrill
gratineren.
Reacties