Linzenbouillon met gegratineerde kaasbroodjes

 






















Ingrediënten:

Bouillon, groene linzen, boter, winterpeen, knolselder, ui, prei, laurier, zout en peper.

Stokbrood of ander brood (oud brood is hier heel geschikt voor), bechamelsaus, geraspte kaas

Je kunt voor dit gerecht bechamelsaus kant en klaar kopen maar het beste resultaat krijg je door met boter en bloem, volle melk, zout, peper en nootmuskaat een dikke bechamelsaus te maken waaraan je een goede geraspte kaas toevoegt.

 

Bereiding

Bouillon maken , bepaalzelf of je een vegetarische bouillon maakt met verse groenten en kruiden of een bouillonextract gebruikt of een beetje van beiden.

Linzen goed wassen en opzetten in bouillon met een blaadje laurier, 30 minuten zachtjes laten koken.

Ui, wortel en knolselder in gelijkmatige kleine blokjes snijden, prei in ringen snijden van 5 mm en aanstoven in boter.

De gestoofde groenten bij de linzen voegen en nog eens 10 tot 15 minuten zachtjes laten koken.

Op smaak brengen.

Intussen de kaassaus bereiden.

Ovengrill verwarmen.

Stokbrood in schuine plakken snijden en op een met bakpapier belegde ovenplaat schikken. Dik besmeren met de kaassaus en lichtjes bestrooien met geraspte kaas.

Onder de ovengrill gratineren.


Reacties