Rijsttaart

 







Ingrediënten:

1 liter volle melk

1 vanillestok

1 busje saffraan

170 gram dessertrijst

125 gram suiker

40 gram boter

2 eieren

Bereiding:

Melk met opengesneden vanillestok en saffraan aan de kook brengen.

Rijst toevoegen en 40 minuten zachtjes laten koken. Regelmatig roeren.

Op het einde van de kooktijd de suiker en boter toevoegen.

Laten afkoelen tot lauwe temperatuur, vanillestokje verwijderen.

Oven verwarmen op 175 graden.

Eieren splitsen.

Eidooiers door de rijstbereiding roeren.

Eiwitten stijf opkloppen en ook door de rijstbereiding roeren.

Springvorm invetten en bedekken met bakpapier (ook de randen).

De rijstbereiding in de springvorm doen en bakken gedurende 45 minuten.

Wanneer de bovenzijde van de taart te bruin dreigt te worden: de taart afdekken met bakpapier en eventueel de oven omschakelen naar enkel verhitting van de onderkant.


Opmerking:

Dit recept komt van Bosto (een merk van o.a. rijstproducten op de Belgische markt) en staat op de verpakking van Bosto dessertrijst vermeld als 'Rijsttaart op Grootmoeders wijze'. Ik heb hier op enkele kleine aanpassingen aangebracht.

Reacties