Courgettesoep met kaas en gerookte ham

 






















Ingrediënten:

Ui, courgette, boter, groentebouillon.

Boter, bloem, volle melk voor de Bechamelsaus + geraspte kaas.

Zout en peper

Gerookte ham (boerenham)

 

Bereiding:

Ui en courgette klein snijden en aanstoven in boter.

Groentebouillon toevoegen, aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten koken onder deksel.

Bechamelsaus maken: van boter en bloem een roux maken en deze op een zacht vuurtje laten drogen ( regelmatig omroeren) tot deze een nootachtige geur krijgt. Koude melk toevoegen en enkele minuten zachtjes laten koken. Geraspte kaas toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

De kaassaus bij de dunne soep voegen en alles goed mixen. Smaak controleren. Let op, niet te zout daar er nog gerookte ham wordt toegevoegd.

De gerookte ham in dunne reepjes snijden en op het laatste moment aan de soep toevoegen.


Reacties