Doorgaan naar hoofdcontent

Courgettesoep met kaas en gerookte ham

 






















Ingrediënten:

Ui, courgette, boter, groentebouillon.

Boter, bloem, volle melk voor de Bechamelsaus + geraspte kaas.

Zout en peper

Gerookte ham (boerenham)

 

Bereiding:

Ui en courgette klein snijden en aanstoven in boter.

Groentebouillon toevoegen, aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten koken onder deksel.

Bechamelsaus maken: van boter en bloem een roux maken en deze op een zacht vuurtje laten drogen ( regelmatig omroeren) tot deze een nootachtige geur krijgt. Koude melk toevoegen en enkele minuten zachtjes laten koken. Geraspte kaas toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

De kaassaus bij de dunne soep voegen en alles goed mixen. Smaak controleren. Let op, niet te zout daar er nog gerookte ham wordt toegevoegd.

De gerookte ham in dunne reepjes snijden en op het laatste moment aan de soep toevoegen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.