Ingrediënten:
Ui, courgette, boter,
groentebouillon.
Boter, bloem, volle
melk voor de Bechamelsaus + geraspte kaas.
Zout en peper
Gerookte ham
(boerenham)
Bereiding:
Ui en courgette klein
snijden en aanstoven in boter.
Groentebouillon
toevoegen, aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten koken onder deksel.
Bechamelsaus maken:
van boter en bloem een roux maken en deze op een zacht vuurtje laten drogen (
regelmatig omroeren) tot deze een nootachtige geur krijgt. Koude melk toevoegen
en enkele minuten zachtjes laten koken. Geraspte kaas toevoegen en op smaak brengen
met zout, peper en nootmuskaat.
De kaassaus bij de
dunne soep voegen en alles goed mixen. Smaak controleren. Let op, niet te zout
daar er nog gerookte ham wordt toegevoegd.
De gerookte ham in
dunne reepjes snijden en op het laatste moment aan de soep toevoegen.
Reacties