Ingrediënten:
Ui, pompoen, venkel,
kweepeer, olijfolie, bouillon, zout en peper.
Room, bieslook
(oud) brood, boter
Bereiding:
Groenten en kweepeer
in gelijkmatige stukken snijden en aanfruiten in olijfolie.
Bouillon toevoegen,
aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten koken.
De soep fijnmaken met
een staafmixer of in de keukenmachine en op smaak brengen.
Bieslook fijn
versnipperen.
Brood in kleine
blokjes snijden en in de hete boter bakken. Goed omschudden zodat alle kanten
mooi gebakken worden.
Serveer de soep in
diepe borden of soepkommen en afwerken met room, bieslook en croutons.
Toelichting over de samenstelling van
deze soep:
Door toevoeging van
kweepeer wat vrij ongebruikelijk is, heeft deze soep een licht zure maar
aangename smaak.
De donkere kleur van
de croutons: een rest waldkorn brood. Om croutons te maken heb je geen vers
brood nodig. Het is een prima restverwerking en zeker als deze gebakken zijn in
boter is het altijd beter dan de kant en klare croutons die je kunt kopen die
meestal gebakken zijn in een mindere kwaliteit olie.
Reacties