Pompoenroomsoep met venkel en kweepeer

 





















Ingrediënten:

Ui, pompoen, venkel, kweepeer, olijfolie, bouillon, zout en peper.

Room, bieslook

(oud) brood, boter

 

Bereiding:

Groenten en kweepeer in gelijkmatige stukken snijden en aanfruiten in olijfolie.

Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten koken.

De soep fijnmaken met een staafmixer of in de keukenmachine en op smaak brengen.

Bieslook fijn versnipperen.

Brood in kleine blokjes snijden en in de hete boter bakken. Goed omschudden zodat alle kanten mooi gebakken worden.

Serveer de soep in diepe borden of soepkommen en afwerken met room, bieslook en croutons.

Toelichting over de samenstelling van deze soep:

Door toevoeging van kweepeer wat vrij ongebruikelijk is, heeft deze soep een licht zure maar aangename smaak.

De donkere kleur van de croutons: een rest waldkorn brood. Om croutons te maken heb je geen vers brood nodig. Het is een prima restverwerking en zeker als deze gebakken zijn in boter is het altijd beter dan de kant en klare croutons die je kunt kopen die meestal gebakken zijn in een mindere kwaliteit olie.

 


Reacties