Doorgaan naar hoofdcontent

Pompoenroomsoep met venkel en kweepeer

 





















Ingrediënten:

Ui, pompoen, venkel, kweepeer, olijfolie, bouillon, zout en peper.

Room, bieslook

(oud) brood, boter

 

Bereiding:

Groenten en kweepeer in gelijkmatige stukken snijden en aanfruiten in olijfolie.

Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten koken.

De soep fijnmaken met een staafmixer of in de keukenmachine en op smaak brengen.

Bieslook fijn versnipperen.

Brood in kleine blokjes snijden en in de hete boter bakken. Goed omschudden zodat alle kanten mooi gebakken worden.

Serveer de soep in diepe borden of soepkommen en afwerken met room, bieslook en croutons.

Toelichting over de samenstelling van deze soep:

Door toevoeging van kweepeer wat vrij ongebruikelijk is, heeft deze soep een licht zure maar aangename smaak.

De donkere kleur van de croutons: een rest waldkorn brood. Om croutons te maken heb je geen vers brood nodig. Het is een prima restverwerking en zeker als deze gebakken zijn in boter is het altijd beter dan de kant en klare croutons die je kunt kopen die meestal gebakken zijn in een mindere kwaliteit olie.

 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.