Zeker als de dagen korter en kouder worden en al helemaal
tijdens de herfstvakantie en kerstvakantie is het leuk, en lekker om verse
wafels te bakken.
Een apparaat om wafels te maken hoeft helemaal niet duur te
zijn. Tussen de 25 en 40 Euro kun je al best goede apparaten voor eenvoudig
huishoudelijk gebruik kopen.
Ingrediënten
3 eieren
250 ml volle melk
10 gram suiker
150 gram boter
10 gram verse gist
Merg van 1 vanillestokje
Snuifje zout
250 gram zelfrijzend meel
Bereiding
Verdeel de boter in kleine stukjes en doe samen met de melk
in een pannetje om op laag vuur lauw te laten worden.
Doe de lauwe melk met de boter in de mengkom van de keukenmachine
, voeg gist toe en laat twee minuutjes rusten.
Eieren en vanillemerg toevoegen roer alles goed door met de
klopper in de keukenmachine.
Bloem, suiker en zout toevoegen en roer alles goed tot een
homogeen deeg.
Laat een half uur afgedekt rijzen.
Roer het beslag even door en laat nog eens 10 minuten
rusten.
Maak intussen het wafelijzer gebruiksklaar.
Het bakken van wafels duurt ongeveer 3 minuten wat je kunt merken
doordat er geen stoom meer vrijkomt uit het wafelijzer.
Het is raadzaam om wafels te bakken onder de afzuigkap omdat
er behoorlijk veel stoom vrij komt van een beslag dat redelijk veel boter
bevat.
Opdienen met poedersuiker of slagroom.
Koude wafels kun je opwarmen in het wafelijzer of in de oven
of in de airfryer.
Reacties