Doorgaan naar hoofdcontent

Ovenschotel van gevulde tortilla's

 











Ingrediënten:

Tortilla's (Santa Maria)
Olijfolie
rundergehakt
kidneybeans (blik)
sjalotten
tomaten
rode peper.
rode paprika
zout, peper, koriander, knoflook, paprika, kerrie
Geraspte kaas

Hoeveelheden van de ingrediënten bepaal je als kok - maker van het gerecht zelf. Laat vooral je eigen voorkeur en smaak de hoeveelheden en verhoudingen bepalen. Verder natuurlijk ook het aantal porties en de uitgebreidheid van het menu of eetmoment.

Bereiding:

Sjalotten, rode peper en knoflook versnipperen.
Tomaten pellen, in vier snijden en zaadlijsten verwijderen.
Rode paprika met dunschiller pellen, zaadlijst verwijderen en in blokjes snijden.
Sjalotten met het rundergehakt bakken in hete olijfolie.
Tomaten, paprika, rode peper, knoflook en specerijen toevoegen en zachtjes laten sudderen tot de tomaten een beetje opgelost zijn.
Uitgelekte kidneybeans toevoegen  en nog even laten sudderen.
Op smaak brengen.
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Ovenschaal inboteren.
Tortilla's vullen met de bereiding en een beetje geraspte kaas.
In de ovenschaal schikken en de rest van de bereiding en de geraspte kaas er op doen.
15 minuten in de hete oven plaatsen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.