Doorgaan naar hoofdcontent

Ossobuco




Ossobuco Ingrediënten (voor 4 personen) 4 kalfsschenkels (à ± 200 gram) 0,5 dl olijfolie 1 ui 2 teentjes knoflook 1 winterwortel 2 takjes bleekselderij 1 citroen 1 klein blikje tomatenpuree 300 gram gepelde tomaten 1 laurierblad zout en peper 1 dl. witte droge wijn bakpapier Bereiding Oven voorverwarmen op 160 graden. Groenten schoonmaken, wassen en samen met de knoflook fijnmaken in de keukenmachine. Kalfsschenkels aan de zijkant insnijden om kromtrekken tijdens de bereiding te voorkomen. Kruiden met zout en peper, door de bloem halen en in hete olijfolie op het vuur bakken tot ze aan beide kanten een mooie bruine kleur hebben gekregen. Op de bodem van een ruime braadslede wat olijfolie doen en daarop de fijngemaakte groenten uitspreiden. Op de groenten legt men de aangebraden kalfsschenkels. Dek af met bakpapier en plaats in de oven gedurende 20 minuten. Ondertussen tomatenpuree, gepelde tomaten en witte wijn mengen. Het tomaten-wijnmengsel met schil van een halve citroen (zonder wit) en laurierblad over het vlees doen, opnieuw afdekken met bakpapier en nogmaals gedurende 2 uur in de oven plaatsen. Voor het opdienen citroenschil en laurierblad verwijderen.

Opdienen met tagliatelli

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.