Ingrediënten
(voor 8 personen)
3 rode uien
40 gram
boter
2
bleekselderij
1 pakje
Tomato frito (Heinz)
0,5 kopje
water
2 blokjes
groentebouillon
Zout en
peper
1
laurierblaadje
Bereiding
Bleekselderij
wassen.
De bovenste
5 cm afsnijden en verwijderen.
Snijdt de
stengels af zodat je wortelstuk met ongeveer 15 cm overhoud (voetselder).
Naargelang
de dikte snijd je de voetseld overlangs in twee of in vier.
De
buitenste stengels ontvliezen met een dunschiller.
De rest van
de stengels eveneens ontvliezen.
Uien schoonmaken
en klein snijden.
Boter in de
slowcooker laten smelten.
Water,
bouillonblokjes en tomato frito aan de kook brengen met het laurierblaadje.
Lichtjes
binden met Maizena express (bruin)
Als eerste
doe je de uien in de slowcooker.
Daar
bovenop doe je de losse stengels bleekselderij en daar weer bovenop de stukken
voetselderij.
Bestrooien
met zout en peper.
Bevochtigen
met de licht gebonden tomatenbouillon.
Ongeveer 5
uur in de slowcooker garen op stand 2.
Gepubliceerd op 29 september 20102 en herzien op 29 oktober 2020
Reacties