Bleekselderij in de slowcooker














Ingrediënten (voor 8 personen)
3 rode uien
40 gram boter
2 bleekselderij
1 pakje Tomato frito (Heinz)
0,5 kopje water
2 blokjes groentebouillon
Zout en peper
1 laurierblaadje

Bereiding
Bleekselderij wassen.
De bovenste 5 cm afsnijden en verwijderen.
Snijdt de stengels af zodat je wortelstuk met ongeveer 15 cm overhoud (voetselder).
Naargelang de dikte snijd je de voetseld overlangs in twee of in vier.
De buitenste stengels ontvliezen met een dunschiller.
De rest van de stengels eveneens ontvliezen.
Uien schoonmaken en klein snijden.
Boter in de slowcooker laten smelten.
Water, bouillonblokjes en tomato frito aan de kook brengen met het laurierblaadje.
Lichtjes binden met Maizena express (bruin)
Als eerste doe je de uien in de slowcooker.
Daar bovenop doe je de losse stengels bleekselderij en daar weer bovenop de stukken voetselderij.
Bestrooien met zout en peper.
Bevochtigen met de licht gebonden  tomatenbouillon.
Ongeveer 5 uur in de slowcooker garen op stand 2.


Gepubliceerd op 29 september 20102 en herzien op 29 oktober 2020

Reacties