Doorgaan naar hoofdcontent

Bami goreng

 






















Ingrediënten:

Voor dit gerecht geef ik geen hoeveelheden van de ingrediënten. Die bepaal je als maker van het gerecht zelf naar het aantal porties en je eigen smaak

 

Eiermie, kipdijfilets, licht gerookte spekblokjes, sjalot, winterpeen, rode peper, prei

Specerijen (droog, poeder): gember, koriander, knoflook, kerrie

Zout

Arachideolie

Sojasaus

Eieren

Bereiding:

Kipdijfilets in niet te kleine stukken snijden.

Bakken in hete olie, na enkele minuten bakken de spekblokjes toevoegen. Even goed doorbakken en van het vuur weg zout en specerijen met het vlees mengen. Laten rusten.

Wortel in julienne snijden, sjalotten versnipperen en rode peper in brunoise (heel kleine blokjes) snijden

Prei goed schoonmaken en in ringen snijden.

Julienne van wortel met de sjalot en peper wokken in hete olie.

Eiermie opzetten in kokend water. (Naar advies van Johannes Van Dam: aan de kook laten komen, vuur uitzetten en onder deksel zo lang laten staan als de kooktijd op de verpakking aangeeft.)

Het gekruide vlees toevoegen aan de wok. Goed verhitten door de wok om te schudden op hoog vuur.

Prei toevoegen en sojasaus. Alles goed omschudden.

Uitgelekte mie door het gerecht roeren en wokken.

Spiegeleieren bakken.























Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.