Ingrediënten:
Voor dit gerecht geef
ik geen hoeveelheden van de ingrediënten. Die bepaal je als maker van het
gerecht zelf naar het aantal porties en je eigen smaak
Eiermie, kipdijfilets,
licht gerookte spekblokjes, sjalot, winterpeen, rode peper, prei
Specerijen (droog,
poeder): gember, koriander, knoflook, kerrie
Zout
Arachideolie
Sojasaus
Eieren
Bereiding:
Kipdijfilets in niet
te kleine stukken snijden.
Bakken in hete olie, na
enkele minuten bakken de spekblokjes toevoegen. Even goed doorbakken en van het
vuur weg zout en specerijen met het vlees mengen. Laten rusten.
Wortel in julienne
snijden, sjalotten versnipperen en rode peper in brunoise (heel kleine blokjes)
snijden
Prei goed schoonmaken
en in ringen snijden.
Julienne van wortel
met de sjalot en peper wokken in hete olie.
Eiermie opzetten in
kokend water. (Naar advies van Johannes Van Dam: aan de kook laten komen, vuur
uitzetten en onder deksel zo lang laten staan als de kooktijd op de verpakking
aangeeft.)
Het gekruide vlees toevoegen
aan de wok. Goed verhitten door de wok om te schudden op hoog vuur.
Prei toevoegen en
sojasaus. Alles goed omschudden.
Uitgelekte mie door
het gerecht roeren en wokken.
Spiegeleieren bakken.
Reacties