Bami goreng

 






















Ingrediënten:

Voor dit gerecht geef ik geen hoeveelheden van de ingrediënten. Die bepaal je als maker van het gerecht zelf naar het aantal porties en je eigen smaak

 

Eiermie, kipdijfilets, licht gerookte spekblokjes, sjalot, winterpeen, rode peper, prei

Specerijen (droog, poeder): gember, koriander, knoflook, kerrie

Zout

Arachideolie

Sojasaus

Eieren

Bereiding:

Kipdijfilets in niet te kleine stukken snijden.

Bakken in hete olie, na enkele minuten bakken de spekblokjes toevoegen. Even goed doorbakken en van het vuur weg zout en specerijen met het vlees mengen. Laten rusten.

Wortel in julienne snijden, sjalotten versnipperen en rode peper in brunoise (heel kleine blokjes) snijden

Prei goed schoonmaken en in ringen snijden.

Julienne van wortel met de sjalot en peper wokken in hete olie.

Eiermie opzetten in kokend water. (Naar advies van Johannes Van Dam: aan de kook laten komen, vuur uitzetten en onder deksel zo lang laten staan als de kooktijd op de verpakking aangeeft.)

Het gekruide vlees toevoegen aan de wok. Goed verhitten door de wok om te schudden op hoog vuur.

Prei toevoegen en sojasaus. Alles goed omschudden.

Uitgelekte mie door het gerecht roeren en wokken.

Spiegeleieren bakken.























Reacties