Pasteitje met gerookte champignons

 






















Ingrediënten:

 

Pasteibakjes of bladerdeeg (+ ei) om zelf pasteibakjes te maken.

Boter, olijfolie, ui, sjalot, knoflook, champignons, zout en peper, bieslook

 

Extra materiaal:

Rookpan

Rookmot

 

Bereiding:

Champignons schoonmaken met een borsteltje.

Rookpan verhitten, rookmot toevoegen en onder deksel verder verhitten tot de rook gevormd wordt.

De champignons op het rooster van de rookpan leggen en op een laag vuur de champignons onder deksel 15 minuten roken.

Ui, sjalot en knoflook versnipperen.

Pasteibakjes verwarmen in de oven of de airfryer.

Boter en olijfolie verhitten  en hierin de gerookte champignons bakken met de ui, sjalot en knoflook.

De gebakken (gerookte) champignons met aanhangende boter in de pasteibakjes doen en bestrooien met gehakte bieslook.










































Reacties