Doorgaan naar hoofdcontent

Pasteitje met gerookte champignons







Pasteitje met gerookte champignons

Ingrediënten:

Pasteibakjes of bladerdeeg (+ ei) om zelf pasteibakjes te maken.

Boter, olijfolie, ui, sjalot, knoflook, champignons, zout en peper, bieslook

Extra materiaal:

Rookpan

Rookmot

Bereiding:

Champignons schoonmaken met een borsteltje.

Rookpan verhitten, rookmot toevoegen en onder deksel verder verhitten tot de rook gevormd wordt.

De champignons op het rooster van de rookpan leggen en op een laag vuur de champignons onder deksel 15 minuten roken.

Ui, sjalot en knoflook versnipperen.

Pasteibakjes verwarmen in de oven of de airfryer.

Boter en olijfolie verhitten  en hierin de gerookte champignons bakken met de ui, sjalot en knoflook.

De gebakken (gerookte) champignons met aanhangende boter in de pasteibakjes doen en bestrooien met gehakte bieslook.










































Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.