Ingrediënten:
Pasteibakjes of
bladerdeeg (+ ei) om zelf pasteibakjes te maken.
Boter, olijfolie, ui,
sjalot, knoflook, champignons, zout en peper, bieslook
Extra materiaal:
Rookpan
Rookmot
Bereiding:
Champignons
schoonmaken met een borsteltje.
Rookpan verhitten,
rookmot toevoegen en onder deksel verder verhitten tot de rook gevormd wordt.
De champignons op het
rooster van de rookpan leggen en op een laag vuur de champignons onder deksel
15 minuten roken.
Ui, sjalot en knoflook
versnipperen.
Pasteibakjes verwarmen
in de oven of de airfryer.
Boter en olijfolie
verhitten en hierin de gerookte
champignons bakken met de ui, sjalot en knoflook.
De gebakken (gerookte)
champignons met aanhangende boter in de pasteibakjes doen en bestrooien met
gehakte bieslook.
Reacties