Dit gerecht heb ik op deze website gepubliceerd op 13 april 2008.
Herwerkt en geupdate op 17 oktober 2020
Geitenkaasdessert
Ingrediënten (voor 2 personen)
150 gram geitenkaas
2 appels
4 eetlepels veenbessencompote
15 gram boter
vloeibare honing
4 walnoten
Bereiding
Appel schillen, klokhuis uitboren, 3 mooie plakken uit iedere
appel snijden.
De appelschijven aan beide zijden mooi bakken in hete boter.
Geitenkaasje in 6 gelijke stukken verdelen.
De gebakken appelschijfjes op een ovenplaat schikken, daarop
de geitenkaas.
Onder de ovengrill plaatsen tot de geitenkaasjes iets
gesmolten en gekleurd zijn.
Ondertussen de veenbessencompote verwarmen.
De plakjes appel met geitenkaas op een dessertbordje
schikken, een beetje vloeibare honing op
de kaasjes daar rond de compote en op de geitenkaasjes een walnoot schikken.
Reacties