Geitenkaasdessert met appel





















Dit gerecht heb ik op deze website gepubliceerd op 13 april 2008.

Herwerkt en geupdate op 17 oktober 2020

Geitenkaasdessert


Ingrediënten (voor 2 personen)
150 gram geitenkaas
2 appels
4 eetlepels veenbessencompote
15 gram boter
 vloeibare honing
4 walnoten

Bereiding
Appel schillen, klokhuis uitboren, 3 mooie plakken uit iedere appel snijden.
De appelschijven aan beide zijden mooi bakken in hete boter.
Geitenkaasje in 6 gelijke stukken verdelen.
De gebakken appelschijfjes op een ovenplaat schikken, daarop de geitenkaas.
Onder de ovengrill plaatsen tot de geitenkaasjes iets gesmolten en gekleurd zijn.
Ondertussen de veenbessencompote verwarmen.
De plakjes appel met geitenkaas op een dessertbordje schikken,  een beetje vloeibare honing op de kaasjes daar rond de compote en op de geitenkaasjes een walnoot schikken.


Reacties