Ingrediënten
400 gram zelfrijzend
bakmeel
20 gram verse gist.
1 dl volle melk
20 gram suiker
20 gram vanillesuiker
170 gram zachte boter
2 eieren
150 gramparelsuiker
Bereiding
Dit deeg kan gewoon
met de handen gemaakt worden maar een keukenmachine is hier wel een zeer handig
apparaat voor.
Melk lichtjes
verwarmen en hierin de gist oplossen.
Bloem, suiker en zout
mengen.
Boter in kleine
stukjes met het meel mengen, goed kneden.
Gistoplossing en de
eieren toevoegen en kneden tot een mooie samenhangende deegbol.
Laat afgedekt rijzen
gedurende 45 minuten.
Parelsuiker door het
deeg mengen ( het gemakkelijkste is hier weer met de keukenmachine).
15 minuten afgedekt
laten rusten.
Deegbolletjes maken
van ongeveer 70 gram.
30 tot 40 minuten
afgedekt laten rusten.
Wafelijzer verwarmen,
lichtjes invetten en per twee de deegballetjes in het wafelijzer bakken
gedurende enkele minuten (controleren op kleur en gaarheid).
Reacties