Doorgaan naar hoofdcontent

Kerrierijst met noten en zuidvruchten

 

Dit recept kun je ook openen met Recipe keeper.

Dit gerecht werd op deze site geplaats op 9 maart 2008 en herzien en bewerkt op 23 februari 2021.

Ingrediënten:

Basmatirijst
sjalot
rode peper
knoflook
Olie (zonnebloem of arachideolie)
laurierblad
kerriepoeder
kurkuma
rode puntpaprika
prei
cashewnoten
pinda's
rozijnen
gedroogde abrikozen
peterselie

Bereiding:

Sjalot, rode peper en knoflook versnipperen en samen met de rijst fruiten in olie tot de rijst iets glazig wordt.
Bestrooien met kerrie en kurkuma en bevochtigen met 1,5 x volume water.
Zout en laurier toevoegen.
10 minuten zachtjes laten koken.
Cashewnoten en pinda's licht roosteren in een koekenpan met een heel klein beetje olie.
Prei in fijne ringen snijden.
Paprika in blokjes snijden.
Naar het einde van de bereidingstijd de groenten, noten, rozijnen en abrikozen door de rijst roeren.
Peterselie hakken en voor het opdienen door de rijst roeren.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.