Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.
Ingrediënten:
Gehakt (half om half
ui
wortel
doperwten
kippenbouillon
tijm
salie
peterselie
boter
olijfolie
aardappelen (kruimig)
Volle melk
zout, peper, nootmuskaat
geraspte kaas
Bereiding:
Maak een aardappelpuree van de gekookte aardappelen, melk, zout, peper, nootmuskaat en een klontje boter.
Zet de oven aan op 200 graden.
Ui grof snijden.
Wortel in blokjes snijden.
Ui, wortel en gehakt in een hete pan met dikke bodem en hete olijfolie + een beetje boter bakken tot het gehakt rul is.
Voeg wat kippenbouillon toe en tijm toe en breng tot het kookpunt.
Voeg de doperwten, fijngehakte peterselie en salie toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
Breng op smaak.
Ovenschaal inboteren en de gehaktbereiding er in doen.
Strijk de aardappelpuree uit over de hele oppervlakte van de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas (niet te veel).
Plaats in de oven voor 25 à 30 minuten.
Reacties