Shoarma van chioggiabiet

 

Shoarma van Chioggiabiet



Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Chioggiabieten
Gele bieten
olijfolie
zout
shoarmakruiden kant en klaar
of zelf samengesteld:
paprikapoeder, kaneel, gemberpoeder, gemalen kruidnagel, knoflookpoeder, kardemom, kurkuma, koriander, komijn

Pitabroodjes

Saus:
Griekse yoghurt
mayonaise
bosuitje
knoflookteentje

Sla:
ui
spitskool
rucola
tomaat

Bereiding:

Pitabroodjes kun je kant en klaar kopen en net voor het opdienen van het gerecht in de oven of in een broodrooster verwarmen.
Het is best leuk om zelf pitabroodjes te maken, kijk hier.

Maak de salade en de saus voor je de shoarma maakt.

Bieten schillen en grof raspen of in fijne reepjes snijden met een keukenmandoline.
Meng de kruiden en zout door de geraspte bieten. Doe dat naar eigen smaak maar bedenk: toevoegen kan nog altijd er uithalen niet meer.

In een wok op hoog vuur de olie verhitten en hierin de gekruide bietenrasp al omschuddend bakken.

Receptfiche Shoarma van Chioggiabiet


Reacties