Doorgaan naar hoofdcontent

Shoarma van chioggiabiet

 

Shoarma van Chioggiabiet



Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Chioggiabieten
Gele bieten
olijfolie
zout
shoarmakruiden kant en klaar
of zelf samengesteld:
paprikapoeder, kaneel, gemberpoeder, gemalen kruidnagel, knoflookpoeder, kardemom, kurkuma, koriander, komijn

Pitabroodjes

Saus:
Griekse yoghurt
mayonaise
bosuitje
knoflookteentje

Sla:
ui
spitskool
rucola
tomaat

Bereiding:

Pitabroodjes kun je kant en klaar kopen en net voor het opdienen van het gerecht in de oven of in een broodrooster verwarmen.
Het is best leuk om zelf pitabroodjes te maken, kijk hier.

Maak de salade en de saus voor je de shoarma maakt.

Bieten schillen en grof raspen of in fijne reepjes snijden met een keukenmandoline.
Meng de kruiden en zout door de geraspte bieten. Doe dat naar eigen smaak maar bedenk: toevoegen kan nog altijd er uithalen niet meer.

In een wok op hoog vuur de olie verhitten en hierin de gekruide bietenrasp al omschuddend bakken.

Receptfiche Shoarma van Chioggiabiet


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.