Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.
Ingrediënten:
Loempiavellen (Spring Home -TYJ Spring Roll Pastry)
Mie ei- garnaal (Sautao - Shrimp-egg noodles thin)
arachideolie
bosui
rode peper
kipfilet
gamba's
eieren
boter
taugé
sojasaus
gemberpoeder
knoflookpoeder
oliespray (Bertolli)
Bereiding:
Mie 1 minuut in kokend water houden, uithalen, mengen met een beetje arachideolie en laten afkoelen. Mengen met knoflook en gemberpoeder.
Kipfilet in niet te kleine blokjes snijden, goed droogdeppen met keukenpapier bestrooien met zout en peper en bruin bakken in hete olie. De kipblokjes moeten een mooie kleur krijgen maar hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Voeg sojasaus toe en laat nog even verhitten. Uit de pan nemen en laten afkoelen.
Gamba's goed drogen met keukenpapier en bakken in hete olie met een scheutje sojasaus. Uit de pan nemen en laten afkoelen.
Omelet maken, laten afkoelen en in kleine stukken snijden.
Bosui in ringetjes snijden.
Roden peper zonder zaadlijst versnipperen.
Laat het benodigde aantal loempiavelletjes ontdooien en maak ze los van elkaar.
Roer 1 ei los.
Vul de loempiavelletjes met alle ingrediënten, Wrijf de randen in met losgeroerd en vouw ze dicht.
Besproei ze met olie (ik weet, olijfolie is niet de juiste keuze voor een Aziatisch gerecht maar het is in dit geval wel erg gemakkelijk. Je kunt de dichtgevouwen loempia's ook met een kwastje inwrijven met wat arachideolie).
Zorg dat zowel de onder- als de bovenzijde een ingesmeerd zijn met olie en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven op m200 graden en bak de loempia's 15 à 20 minuten.
Reacties