Doorgaan naar hoofdcontent

Ovenschotel aardappelen en kikkererwten

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Aardappelen kruimig
volle melk
nootmuskaat
kikkererwten (blik of glas)
tomaten
groenten uit je voorraad (ik gebruikte ui, een stukje aubergine, een stukje courgette, rode paprika, wortel, enkele champignons)
olijfolie
tijm
laurier
salie
rozemarijn
zout en peper
geraspte kaas

Bereiding:

Groenten en tomaten klein snijden en aanfruiten in olie.
Kruiden en klein gesneden tomaten toevoegen en onder deksel op zacht vuurtje sudderen tot de tomaten "gesmolten" zijn.
Uitgelekte kikkererwten toevoegen en nog 10 minuten zachtjes laten sudderen.
Op smaak brengen.
Intussen aardappelpuree maken.
Oven verwarmen op 180 graden.
Ovenschotel invetten en breng op de bodem de helft van de kikkererwtenstoverij aan.
Bestrooi licht met geraspte kaas.
Daarop de aardappelpuree uitspreiden en daarop weer het laatste deel van de kikkererwten.
Snijd een klein bosje salie in reepjes en verdeel dat over de kikkererwtenstoverij.
Bestrooi met geraspte kaas en plaats 20 tot 30 minuten in de hete oven.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.