Doorgaan naar hoofdcontent

Bami goreng met kippenbout

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Mie (ei - garnaal van Sautao, te verkrijgen in de betere Aziatische toko)
arachideolie
ui
wortel
knoflook
spitskool
rode peper
puntpaprika
Javaanse sambal
sojasaus
taugé
prei
lente-ui
verse koriander

eieren
boter
zout en peper

Kippenbouten
zout en peper
boter

Bereiding:

Begin met de kippenbouten:
Droogdeppen met keukenpapier, kruiden met zout en peper.
In een braadpan met hete boter de kippenbouten aan beide zijden mooi bruin kleuren en onder deksel op zacht vuurtje garen (kerntemperatuur 75 graden).

Licht gezouten water aan de kook brengen om straks de mie te koken.

Ui, wortel, knoflook, rode peper (zonder zaadjes), spitskool en paprika niet al te klein snijden ( kan in een keukenmachine, maar let op want dan is het al snel te fijn gesneden).
Deze gesneden groenten in een vooraf goed verhitte wok met arachideolie wokken (bakken en omschudden tot de groenten beetgaar zijn).

Prei en lente-ui in fijne ringen snijden.
Koriander grof hakken.

Mie in twee minuten beetgaar koken.

Sambal en sojasaus aan de gewokte groenten toevoegen en de uitgelekte noedels.
Op hoog vuur verder wokken en nu de taugé, prei en lente-uienringen toevoegen.

Spiegeleieren bakken.

De bami goreng afwerken met gehakte koriander en serveren met de spiegeleieren en kippenbout.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.