Bami goreng met kippenbout

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Mie (ei - garnaal van Sautao, te verkrijgen in de betere Aziatische toko)
arachideolie
ui
wortel
knoflook
spitskool
rode peper
puntpaprika
Javaanse sambal
sojasaus
taugé
prei
lente-ui
verse koriander

eieren
boter
zout en peper

Kippenbouten
zout en peper
boter

Bereiding:

Begin met de kippenbouten:
Droogdeppen met keukenpapier, kruiden met zout en peper.
In een braadpan met hete boter de kippenbouten aan beide zijden mooi bruin kleuren en onder deksel op zacht vuurtje garen (kerntemperatuur 75 graden).

Licht gezouten water aan de kook brengen om straks de mie te koken.

Ui, wortel, knoflook, rode peper (zonder zaadjes), spitskool en paprika niet al te klein snijden ( kan in een keukenmachine, maar let op want dan is het al snel te fijn gesneden).
Deze gesneden groenten in een vooraf goed verhitte wok met arachideolie wokken (bakken en omschudden tot de groenten beetgaar zijn).

Prei en lente-ui in fijne ringen snijden.
Koriander grof hakken.

Mie in twee minuten beetgaar koken.

Sambal en sojasaus aan de gewokte groenten toevoegen en de uitgelekte noedels.
Op hoog vuur verder wokken en nu de taugé, prei en lente-uienringen toevoegen.

Spiegeleieren bakken.

De bami goreng afwerken met gehakte koriander en serveren met de spiegeleieren en kippenbout.


Reacties