Doorgaan naar hoofdcontent

Witloffrittata met spiazie en spekjes

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

1 kg witlof
150 gram gerookte spekblokjes
100 gram jonge spinazie
20 gram boter
zout, cayennepeper, nootmuskaat
6 eieren
100 gram geraspte pittige kaas
enkele eetlepels zelfrijzende bloem  + scheutje volle melk
Olijfolie
Soort brood naar keuze

Bereiding:

Witlof schoonmaken en in grove stukken snijden.
Bak witlof  samen met de spekblokjes in hete boter en  laat het wat kleur krijgen.
Roer er op het laatst de spinazie door tot die slinkt.
Laat iets afkoelen.
Oven verwarmen op 175 graden.
Eieren losroeren met melk, bloem, zout, cayennepeper er nootmuskaat.
De witlofbereiding door de eieren mengen met de geraspte kaas.
Een ovenbestendige koekenpan (geen steel van kunststof of hout) op het vuur goed verhitten met wat olijfolie en hierin de bereiding bakken.
Na enkele minuten in de warme oven plaatsen gedurende 20  minuten.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.