Witloffrittata met spiazie en spekjes

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

1 kg witlof
150 gram gerookte spekblokjes
100 gram jonge spinazie
20 gram boter
zout, cayennepeper, nootmuskaat
6 eieren
100 gram geraspte pittige kaas
enkele eetlepels zelfrijzende bloem  + scheutje volle melk
Olijfolie
Soort brood naar keuze

Bereiding:

Witlof schoonmaken en in grove stukken snijden.
Bak witlof  samen met de spekblokjes in hete boter en  laat het wat kleur krijgen.
Roer er op het laatst de spinazie door tot die slinkt.
Laat iets afkoelen.
Oven verwarmen op 175 graden.
Eieren losroeren met melk, bloem, zout, cayennepeper er nootmuskaat.
De witlofbereiding door de eieren mengen met de geraspte kaas.
Een ovenbestendige koekenpan (geen steel van kunststof of hout) op het vuur goed verhitten met wat olijfolie en hierin de bereiding bakken.
Na enkele minuten in de warme oven plaatsen gedurende 20  minuten.


Reacties