Risotto met champignons en doperwten

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram Arborio rijst
Olijfolie + klontje boter
1 ui
250 gram champignons
100 gram gerookte spekblokjes
1,5 dl droge witte wijn (of Sake)
7 dl kippenbouillon
200 gram doperwten (diepvries)
100 gram geraspte Parmesan
Peterselie

Bereiding:

Ui versnipperen.
Champignons in vier snijden.
Olijfolie en boter verhitten en hierin de ui, spekblokjes en rijst al roerend zachtjes bakken.
Witte wijn en champignons toevoegen, aan de kook laten komen en even zachtjes laten koken.
1/3 van de bouillon toevoegen en eveneens regelmatig roeren aan de kook laten komen tot het meeste vocht is opgenomen. Voeg de resterende bouillon op dezelfde manier in twee fases toe en bij het laatste derde van de bouillon voeg je ook de doperwten toe.
Peterselie fijnhakken.
Controleer de gaarheid van de rijst.
Van het vuur weg de geraspte kaas door de rijst roeren.
Op smaak brengen en afwerken met peterselie.







Reacties