Doorgaan naar hoofdcontent

Risotto met champignons en doperwten

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram Arborio rijst
Olijfolie + klontje boter
1 ui
250 gram champignons
100 gram gerookte spekblokjes
1,5 dl droge witte wijn (of Sake)
7 dl kippenbouillon
200 gram doperwten (diepvries)
100 gram geraspte Parmesan
Peterselie

Bereiding:

Ui versnipperen.
Champignons in vier snijden.
Olijfolie en boter verhitten en hierin de ui, spekblokjes en rijst al roerend zachtjes bakken.
Witte wijn en champignons toevoegen, aan de kook laten komen en even zachtjes laten koken.
1/3 van de bouillon toevoegen en eveneens regelmatig roeren aan de kook laten komen tot het meeste vocht is opgenomen. Voeg de resterende bouillon op dezelfde manier in twee fases toe en bij het laatste derde van de bouillon voeg je ook de doperwten toe.
Peterselie fijnhakken.
Controleer de gaarheid van de rijst.
Van het vuur weg de geraspte kaas door de rijst roeren.
Op smaak brengen en afwerken met peterselie.







Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.