Doorgaan naar hoofdcontent

Chocolademuffins

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

300 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram zonnebloemolie
200 gram volle melk
2 eieren (M of L)
snufje zout
120 gram suiker
30 gram vanillesuiker
150 gram chocolade
rasp van 1 sinaasappel

Bereiding:

Melk, eieren, olie, suiker losroeren.
Chocolade grof hakken of chocoladecallets gebruiken.
Bloem zeven en langzaam door de vloeibare samenstelling spatelen.
Gehakte chocolade er door roeren.
Oven verwarmen op 200 graden.
Muffinvoren (12) inboteren en met bloem bestrooien en gebruik papieren cakevormpjes om in de muffinvormen te plaatsen.
Vul de muffinvormen tot net onder de rand en plaats in de oven.
Na 5 minuten de oventemperatuur verlagen tot 180 graden.
Laat nog eens 15 tot 20 minuten bakken.
Afkoelen op een rooster


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.