Doorgaan naar hoofdcontent

Roti met paprika, aubergine en bimi en gegrilde geitenkaas

 

Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Roti (diepvries toko, in dit geval zijn het roti met gele erwten)
ui
knoflook
rode peper
aubergine
rode paprika
bimi
olijfolie
tijm
rozemarijn
shakshuka vegan kruiden van verstegen
tomato frito van heinz

geitenkaas (rol)
vloeibare honing

Bereiding:

Roti uit de diepvries halen.
Ui, knoflook en rode peper versnipperen.
Rode paprika dunschillen.
Aubergine en paprika in blokjes snijden.
De stengels van de bimi in kleine staafjes snijden.
Olijfolie in een braadpan verhitten en hierin de gesnipperde ui, knoflook en peper aanfruiten.
voeg de paprika, aubergine en bimistengels toe en laat nog even mee fruiten.
Tomato frito, tijm, rozemarijn en shashaku kruiden toevoegen ( let op, dit wordt een soort ragout en geen saus) en laat onder deksel 15 minuten sudderen.
Voeg de uiteinden van de bimi toe en laat nog eens 5 minuten sudderen.
Breng op smaak.
intussen de geitenkaas in dikke plakken verdelen en op een ovenplaat met bakpapier schikken. Enkele druppels vloeibare honing op iedere plak geitenkaas  en in de oven grillen tot de geitenkaas zacht is en een beetje kleur krijgt.
De roti in een hete pan met een klein beetje olie aan beide zijden goed verhitten.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.