Variant op salade Niçoise met gebakken aardappels

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Sperziebonen
rode ui
hard gekookt ei
tomaat
puntpaprika
olijven, groen en zwart
blikje makreel op zonnebloemolie (MSC)
blikje sardientjes op zonnebloemolie (MSC)
peterselie
mayonaise
knoflook
zout en peper

vastkokende aardappelen
Bertolli olijfolie spray

Bereiding:

Sperziebonen beetgaar koken en direct afkoelen onder koud water.
Ui in flinterdunne halve ringen snijden.
Peterselie grof hakken.
Tomaten in partjes snijden.
Olijven halveren.
Puntpaprika in kleine reepjes snijden.
Knoflook persen of fijn versnipperen.
Hardgekookte eieren pellen en in vier snijden.
Alle groenten , knoflook, peterselie en olijven mengen.
Vis met een vork in niet te kleine stukken er door mengen.
Voorzichtig de mayonaise er door spatelen en afwerken met de partje ei.

Aardappelen in gelijkmatige stukken snijden, goed wassen en drogen.
Doe de droge aardappelstukken in de mand van de airfryer en bestuif met olijfolie en bak 15 minuten op 190 graden.


Reacties