Doorgaan naar hoofdcontent

Variant op salade Niçoise met gebakken aardappels

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Sperziebonen
rode ui
hard gekookt ei
tomaat
puntpaprika
olijven, groen en zwart
blikje makreel op zonnebloemolie (MSC)
blikje sardientjes op zonnebloemolie (MSC)
peterselie
mayonaise
knoflook
zout en peper

vastkokende aardappelen
Bertolli olijfolie spray

Bereiding:

Sperziebonen beetgaar koken en direct afkoelen onder koud water.
Ui in flinterdunne halve ringen snijden.
Peterselie grof hakken.
Tomaten in partjes snijden.
Olijven halveren.
Puntpaprika in kleine reepjes snijden.
Knoflook persen of fijn versnipperen.
Hardgekookte eieren pellen en in vier snijden.
Alle groenten , knoflook, peterselie en olijven mengen.
Vis met een vork in niet te kleine stukken er door mengen.
Voorzichtig de mayonaise er door spatelen en afwerken met de partje ei.

Aardappelen in gelijkmatige stukken snijden, goed wassen en drogen.
Doe de droge aardappelstukken in de mand van de airfryer en bestuif met olijfolie en bak 15 minuten op 190 graden.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.