Gehaktbal met bleekselderij in tomatensaus



Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Dit recept werd reed op 20 april 2008 op deze site geplaatst en is herzien en herwerkt op 22 februari 2021.

Ingrediënten (voor 4 personen)

500 gram gemengd gehakt (runds- en varken)
2 eieren
50 gram paneermeel
zout, peper en nootmuskaat
2,5 dl kippenbouillon
1 bleekselderij
laurier en tijm
30 gram boter
1 pakje tomato frito

Bereiding:

Gehakt mengen met zout, peper, nootmuskaat, eieren en paneermeel.
Gelijkvormige ballen draaien van ongeveer 3 cm doorsnee.
De gehaktballen aanbraden in boter, bouillon toevoegen en zachtjes laten sudderen onder deksel.
Ondertussen de bleekselderij schoonmaken en ontvliezen, in stukken van vier cm snijden en met een bodempje licht gezouten water aan de kook brengen, tomato frito, laurier en tijm toevoegen en gedurende 10 minuten laten sudderen.
Gehaktballen met een deel van de jus bij de bleekselderij voegen en op smaak brengen met zout en peper.

Voor de vegetarische versie vervang je het gehakt door bijvoorbeeld de gehacktbal van de Vegetarische slager en kippenbouillon door groentebouillon.



Dit is de vegetarische versie van het gerecht met de gehacktbal van de Vegetarische Slager.





Reacties