Doorgaan naar hoofdcontent

Gehaktbal met bleekselderij in tomatensaus



Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Dit recept werd reed op 20 april 2008 op deze site geplaatst en is herzien en herwerkt op 22 februari 2021.

Ingrediënten (voor 4 personen)

500 gram gemengd gehakt (runds- en varken)
2 eieren
50 gram paneermeel
zout, peper en nootmuskaat
2,5 dl kippenbouillon
1 bleekselderij
laurier en tijm
30 gram boter
1 pakje tomato frito

Bereiding:

Gehakt mengen met zout, peper, nootmuskaat, eieren en paneermeel.
Gelijkvormige ballen draaien van ongeveer 3 cm doorsnee.
De gehaktballen aanbraden in boter, bouillon toevoegen en zachtjes laten sudderen onder deksel.
Ondertussen de bleekselderij schoonmaken en ontvliezen, in stukken van vier cm snijden en met een bodempje licht gezouten water aan de kook brengen, tomato frito, laurier en tijm toevoegen en gedurende 10 minuten laten sudderen.
Gehaktballen met een deel van de jus bij de bleekselderij voegen en op smaak brengen met zout en peper.

Voor de vegetarische versie vervang je het gehakt door bijvoorbeeld de gehacktbal van de Vegetarische slager en kippenbouillon door groentebouillon.



Dit is de vegetarische versie van het gerecht met de gehacktbal van de Vegetarische Slager.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.