Doorgaan naar hoofdcontent

Ovenschotel kabeljauw

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Voor de aardappelpuree:

Kruimige aardappelen
Volle melk
zout, peper en nootmuskaat

Voor de mediterrane groenten:

olijfolie
ui
rode paprika
aubergine
courgette
champignons
knoflook
laurier
rozemarijn
salie
tijm
rood pepertje
Tomaten
Tomato frito

Kabeljauwhaasje

bloem
zout
cayennepeper
Olijfolie + boter

bechamelsaus
geraspte kaas


Bereiding:

Begin met de groentebereiding:
Ui in halve ringen snijden.
Aubergine en courgette in blokjes snijden
Champignons in vier snijden.
Rode paprika dun schillen (liefst met een gekartelde dunschiller), zaadlijst verwijderen en in blokjes snijden.
Tomaten in kleine partjes snijden.
Rode peper over de lengte in twee snijden, zaadjes verwijderen
Knoflook, salie, rozemarijnblaadjes, rode peper fijnhakken.
Tijm afritsen.

Ui, aubergine, champignons bakken in olijfolie.
Paprika en courgette toevoegen, even mee bakken.
Tomaten en kruiden toevoegen.
15 minuten laten sudderen.
Tomato frito toevoegen en nog eens 15 minuten laten sudderen.
Op smaak brengen.

Aardappelpuree maken.

Kabeljauw:
Bloem mengen met zout en cayennepeper.
Kabeljauwhaasjes droogdeppen met keukenpapier.
Kabeljauwhaasjes goed door de gekruide bloem halen en aan beide zijden kleuren in hete olijfolie waaraan een klontje boter is toegevoegd. De vis hoeft alleen maar te kleuren, garen doet het in de oven.

Ovenschaal inboteren en de bodem beleggen met aardappelpuree.
Daarop de mediterrane groente bereiding.
Daarop  het kabeljauwhaasje en de bechamelsaus, bestrooid met wat geraspte kaas.
Plaats in de oven op 200 graden gedurende 15 minuten.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.