Entrecote met champignonroomsaus

 

Entrecote met champignonroomsaus



Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Entrecote
zout en peper
braadboter
sjalot
knoflookteentje
champignons
verse tijmblaadjes
scheutje cognac
runderbouillon
room
roux voor bruine sauzen (Maïzena)
Peterselie

Bereiding:

Haal de entrecotes minimaal 1 uur voor de bereiding uit de koeling.
Sjalot en knoflook versnipperen en in het boter zachtjes aanfruiten.
Champignons in vier snijden en even mee bakken.
Voeg cognac toe en laat de alcohol verdampen.
Bouillon, tijmblaadjes en room toevoegen en zachtjes laten sudderen gedurende 15  minuten.
Peterselie niet te fijn hakken.
Vlees droogdeppen met keukenpapier en aan beide zijden kruiden met zout en peper.
Bakken in hete boter.
De entrecotes uit de pan nemen en in aluminiumfolie wikkelen om warm te blijven en te vermijden dat het vlees gaat bloeden bij het aansnijden.
De braadboter verwijderen en de champignonroomsaus in de hete pan van het vlees doen om de aangezette vleessappen op te lossen.
Indien nodigde saus iets binden en op smaak brengen.
Roer net voor het opdienen de peterselie door de saus.


Receptfiche entrecote met champignonroomsaus


Reacties