Doorgaan naar hoofdcontent

Entrecote met champignonroomsaus

 

Entrecote met champignonroomsaus



Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Entrecote
zout en peper
braadboter
sjalot
knoflookteentje
champignons
verse tijmblaadjes
scheutje cognac
runderbouillon
room
roux voor bruine sauzen (Maïzena)
Peterselie

Bereiding:

Haal de entrecotes minimaal 1 uur voor de bereiding uit de koeling.
Sjalot en knoflook versnipperen en in het boter zachtjes aanfruiten.
Champignons in vier snijden en even mee bakken.
Voeg cognac toe en laat de alcohol verdampen.
Bouillon, tijmblaadjes en room toevoegen en zachtjes laten sudderen gedurende 15  minuten.
Peterselie niet te fijn hakken.
Vlees droogdeppen met keukenpapier en aan beide zijden kruiden met zout en peper.
Bakken in hete boter.
De entrecotes uit de pan nemen en in aluminiumfolie wikkelen om warm te blijven en te vermijden dat het vlees gaat bloeden bij het aansnijden.
De braadboter verwijderen en de champignonroomsaus in de hete pan van het vlees doen om de aangezette vleessappen op te lossen.
Indien nodigde saus iets binden en op smaak brengen.
Roer net voor het opdienen de peterselie door de saus.


Receptfiche entrecote met champignonroomsaus


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.