Rodekool gestoofd met appel

















Ingrediënten


Rode kool
appel (cox orange of goudrenet)
boter
koekkruiden: kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat
laurier
Zout en peper
citroen of limoen
Balsamico azijn
kandijsuiker

Bereiding


Voor de kruidenmengeling: Je kunt gebruik maken van kant en klare koekkruiden of zelf een melange maken van de kruidenpoeders of de kruidenvijzel en nootmuskaatrasp gebruiken.


Rode kool schoonmaken en naargelang de grootte in vier of in acht snijden en vervolgens in dunne reepjes.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukken snijden.
De bodem van een pan ruim inboteren.
De helft van de rode kool in de pan doen, daarop de appelstukjes, zout en peper en de kruiden.
Daarop de andere helft van de rode kool en een beetje water.
Onder deksel op het vuur laten stoven en regelmatig omroeren.
Laat stoven tot de rode kool beetgaar is.
Voeg Balsamico azijn, kandijsuiker en citroensap toe.
Roer goed om en laat nog enkele minuten stoven.
Op smaak brengen en laurierblad verwijderen.







































Dit recept van rodekool werd 8 maart 2008 hier gepubliceerd en herwerkt op 1 november 2020

Reacties