Aardappelmuffins

 


Rechts op de afbeelding: aardappelmuffins als begeleiding voor 'Kabeljauw met groenten in tomatensaus uit de oven'.

Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten (9 muffins):

350 gram kruimige aardappels (geschild gewicht)
2 eieren
3 volle eetlepels zelfrijzend bakmeel
0,5 dl volle melk
1 eetlepel boter
zout, peper, nootmuskaat
50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Aardappels gaar koken, afgieten en laten drogen.
De aardappelen pureren en mengen met boter en melk.
Iets laten afkoelen.
Oven verwarmen op 200 graden.
Eieren, bloem en kaas door de aardappelpuree mengen.
Een muffinbakvorm lichtjes inboteren en doe in iedere uitsparing een velletje bakpapier (min of meer op maat geknipt).
Verdeel de samenstelling over de muffinvorm en plaats 30 minute in de oven.
Uit de oven laat je ze twee minuten rusten zodat de gebakken muffins gemakkelijk loskomen van het bakpapier.







Reacties