Doorgaan naar hoofdcontent

Aardappelmuffins

 


Rechts op de afbeelding: aardappelmuffins als begeleiding voor 'Kabeljauw met groenten in tomatensaus uit de oven'.

Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten (9 muffins):

350 gram kruimige aardappels (geschild gewicht)
2 eieren
3 volle eetlepels zelfrijzend bakmeel
0,5 dl volle melk
1 eetlepel boter
zout, peper, nootmuskaat
50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Aardappels gaar koken, afgieten en laten drogen.
De aardappelen pureren en mengen met boter en melk.
Iets laten afkoelen.
Oven verwarmen op 200 graden.
Eieren, bloem en kaas door de aardappelpuree mengen.
Een muffinbakvorm lichtjes inboteren en doe in iedere uitsparing een velletje bakpapier (min of meer op maat geknipt).
Verdeel de samenstelling over de muffinvorm en plaats 30 minute in de oven.
Uit de oven laat je ze twee minuten rusten zodat de gebakken muffins gemakkelijk loskomen van het bakpapier.







Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.