Doorgaan naar hoofdcontent

Kabeljauw met groenten in tomatensaus uit de oven

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Ingrediënten:

Kabeljauwfilets
ui
wortel
courgette
aubergine
champignons
olijfolie
boter
witte wijn 
visbouillon
Tomato frito
zout, peper
gerookt paprikapoeder
Bertolli olijfoliespray
Noordzeegarnalen

Bereiding:

Ui versnipperen,.
Wortel, courgette en aubergine in kleine gelijkmatige blokjes snijden.
Champignons in vier snijden.
Groenten aanfruiten in een braadpan, enkele minuten op een zacht vuurtje laten staan, regelmatig omroeren.
Witte wijn en een blokje visbouillon toevoegen en aan de kook brengen. Tomato frito toevoegen en enkele minuten zachtjes laten sudderen. De groenten moeten nog licht knapperig blijven.
Oven verwarmen op 180 graden.
Deze gevulde tomaten-vissaus overbrengen in een geboterde ovenschaal.
De kabeljauwfilets droogdeppen en kruiden met zout, peper en gerookt paprikapoeder
Leg de kabeljauwfilets op de gevulde saus en sproei er wat olijfolie overheen.
Plaats 15 minuten in de hete oven.
Uit de oven lepel je de Noordzeegarnalen rond de visfilets.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.