Gehakt Parmentier met prei en champignons

 


Ingrediënten

Kruimig kokende aardappelen (Eigenheimer)
Gemengd gehakt
ui
Boter
champignons
prei
zout, peper, nootmuskaat
Geraspte kaas
Enkele eetlepels Bechamelsaus of enkele plakjes mozzarella

Bereiding

Aardappelen goed wassen en met schil gaar koken.
Afgieten, even laten afkoelen, pellen en pletten met een vork.
Ui versnipperen en samen met het gehakt rul bakken.
Champignons in plakjes snijden en prei in dunne ringen.
Oven aanzetten op 200 graden.
Ovenschaal inboteren.
Onderin de oven schaal 1/3 van de geplette aardappelen. Daar op de plakjes champignons en kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
Daarop het gehakt.
Daarop 1/3 van de geplette aardappels.
Preiringetjes en het laatste deel van de geplette aardappelen.
Bestrijk met enkele eetlepels Bechamelsaus (heel dun) of beleg met hele dunne plakjes mozzarella. Bestrooi met geraspte kaas en plaats 20 tot 30minuten in de hete oven (afhankelijk van de hoeveelheid)


In de herfst of winter gaat dit gerecht heel goed samen met bijvoorbeeld stoofpeertjes en/ of kweeperencompote.

Reacties