Doorgaan naar hoofdcontent

Geitenkaas met appel en walnoten in de airfryer

 




Dit gerechtje kan je geven als voorgerecht of als nagerecht. Als voorgerecht gebruik je slechts een heel klein beetje honing, als nagerecht mag het best zoet gemaakt worden met honing.

Ingrediënten (4 personen):

2 appels
150 gram geitenkaas (rol)
bakspray
walnoten
honing

Bereiding:

Gebruik 4 ovenvaste dessertbakjes die passen in de mand van de airfryer.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en halveren.
Doe in ieder dessertbakje een halve appel
Verkruimel een deel van de walnoten en strooi dit over de halve appels.
Leg op iedere halve appel een plak geitenkaas en schik daarop een walnoot.
Bedruip met vloeibare honing en verstuif er wat bakspray over heen.
15 minuten in de airfryer op 185 graden.
Pas indien nodig temperatuur en baktijd aan. 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.