Chutney van kweepeer

 


Je kunt dit recept ook openen met Recipe Keeper

Ingrediënten:

Kweeperen
citroen
suiker
specerijen: gember, kardemom, steranijs, kaneel
gekonfijte gember
zoetzure Amsterdamse uitjes
rozijnen
witte wijnazijn
zonnebloemolie
sjalot

Bereiding:

Kweeperen schillen, klokhuis verwijderen en in gelijkmatige niet te grote stukken snijden.
Citroen in 4 parten snijden
Opzetten met water (maakt niet uit hoeveel, net onderstaan is genoeg), suiker, citroen en specerijen.
Laat een 15 minuten zachtjes koken.
Sjalot versnijden en in olie aanstoven.
Giet de kweeperen door een vergiet maar vang een deel van het kookvocht op.
De kweeperen met de specerijen (citroen heb je verwijderd) bij de sjalot voegen.
Azijn en suiker toevoegen zodat het net smeuïg wordt en 30 minuten zachtjes laten sudderen. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookvocht toe.
Gekonfijte gember en Amsterdamse uitjes klein snijden
Gekonfijte gember, uitjes en rozijnen toevoegen en nog eens 10 à 15 minuten laten sudderen.
Tijdens de bereiding controleer je enkele keren op smaak en je voegt indien nodig azijn of suiker toe.
Om het iets pittiger te maken kun je in de laatste 10 minuten een fijn gesneden rode peper toevoegen.

Laten afkoelen.

Voor het serveren of het afvullen in potjes om te bewaren verwijder je de specerijen.



Reacties