Doorgaan naar hoofdcontent

Kleine quiches met spinazie en ricotta

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Ingrediënten:

Bladerdeeg (rol van 250 gram)
100 gram jonge spinazie
100 gram ricotta
zout en peper
1 ei
1,5 dl room
100 gram geraspte pittige kaas

Bereiding:

Muffinvorm invetten.
Oven verwarmen op 200 graden.
Spinazie wassen en kort op hoog vuur laten slinken.
Spinazie goed laten uitlekken en met een lepel in een vergiet het laatste vocht er goed uitduwen.
Spinazie mengen met ricotta en zout en peper.
Bladerdeeg gelijkmatig verdelen over de muffinvorm.
Spinazie verdelen over de muffinvorm.
Bestrooien met geraspte kaas.
Room met het ei loskloppen en doe op iedere muffin 2 tot 3 eetlepels van dit beslag.
Vouw voor iedere uitsparing het overhangende bladerdeeg wat naar binnen.
Plaats in de oven gedurende 20 tot 30 minuten.










Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.