Ingrediënten:
braadkip
zout, peper, peprikapoeder
braadboter
witlof
citroensap
boter
suiker
kruimige aardappelen
room
zout, peper en nootmuskaat
Bereiding:
Oven verwarmen op 185 graden.
Kip droogdeppen en van binnen en aan de buitenkant kruiden.
In een braadpan op middelhoog vuur de kip aan alle zijden mooi kleuren en dan in de oven plaatsen voor 45 minuten tot een uur (afhankelijk van het gewicht van de kip. Bedruip enkele keren met het braadvocht en draai halverwege de kip op de andere zijde.
Intussen de aardappelpuree en het witlof bereiden.
Witlof schoonmaken en met een klontje boter, een bodempje water, citroensap, zout en peper onder deksel 3/4 gaar stoven.
Kruimige aardappelen gaar koken, afgieten en drogen en met een flinke scheut room op een zacht vuurtje plaatsen zodat de room kan verwarmen. Met een pureestamper tot een smeuïge puree maken en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
witlof goed laten uitlekken en iets uitknijpen met behulp van een lepel.. Een klont boter in een koekenpan verhitten en hierin de witlofstronkjes bakken. Voeg een schepje suiker toe tijdens het bakken zodat er zich een licht karamellaagje rond de groente vormt.
Reacties