Doorgaan naar hoofdcontent

Brood Niamh pure sprouts

 


Dit recept en commentaar kun je ook openen met Recipe Keeper


500 gram meel

320 gram water


In de keukenmachine 10 minuten kneden.

2 X 40 minuten rijzen

In een voorverwarmde oven 35 minuten bakken bij 220 graden.


Het lukte mij niet om een soepele elastische deegbal te maken. Dat heb ik wel vaker met een meel waar mout is aan toegevoegd. Maar het eindresultaat oogt wel goed. En verder: het is niet direct mijn smaak.

De samenstelling van dit meel is wel heel bijzonder zoals de naam ook al aangeeft. Voor meer informatie hierover kun je terecht op de website van Niamh: https://niamhbaking.com/nl/

Ik bak al 35 jaar mijn eigen brood en ben niet zo'n voorstander van gebruiksklare broodmixen. Heel af en toe gebruik ik ze wel eens maar dat is toch zeldzaam.. Ik ben echter ook wel vatbaar voor de verleiding van verpakking en presentatie :))

Zo kwam ik aan dit product dat mij op de rekken van de supermarkt zat toe te lachen.

Nogmaals, het is een bijzonder product en velen zullen het bakresultaat lekker vinden maar ik houd het voortaan toch maar bij mijn zelf samengestelde brooddeeg.

Wat ik wel heel goed vind is dat er geen gebruik is gemaakt van palmolie zoals dat in veel gebruiksklare broodmixen wel het geval is. Op de verpakking wordt vermeld dat er raapzaadolie is gebruikt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.