Doorgaan naar hoofdcontent

Vanille koekjespudding

 


Ingrediënten:

1 liter volle melk
1 vanillestokje
65 gram custardpoeder (puddingpoeder, vanillebloem)
70 gram suiker
200 gram Verkade San Francisco biscuitjes of andere droge biscuitjes
poedersuiker

Bereiding:

Breng 8 dl melk met een opengesneden vanillestokje aan de kook.
Los custardpoeder op in de resterende 2 dl melk.
Als de melk kookt, vanillestokje verwijderen en de custardoplossing door de kokende melk roeren.
Laat 2 minuten al roerend met een garde zachtjes koken.
Een puddingvorm of een quichevorm omspoelen met koud water of eventueel lichtjes insmeren met zonnebloemolie.
Een laagje pudding op de bodem van de vorm doen.
Daarop een laagje biscuitjes en herhaal dit nog twee maal.
Duw de laatste laag biscuitjes iets onder het oppervlak van de pudding en bestrooi lichtjes met poedersuiker om velvorming te voorkomen.
Laat afkoelen en plaats dan voor minstens twee uur in de koelkast.
Los de pudding op een schaal en serveer met een saus naar keuze: coulis van rode vruchten, chocoladesaus, … 




Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.