Ingrediënten:
1 liter volle melk
1 vanillestokje
65 gram custardpoeder (puddingpoeder, vanillebloem)
70 gram suiker
200 gram Verkade San Francisco biscuitjes of andere droge biscuitjes
poedersuiker
Bereiding:
Breng 8 dl melk met een opengesneden vanillestokje aan de kook.
Los custardpoeder op in de resterende 2 dl melk.
Als de melk kookt, vanillestokje verwijderen en de custardoplossing door de kokende melk roeren.
Laat 2 minuten al roerend met een garde zachtjes koken.
Een puddingvorm of een quichevorm omspoelen met koud water of eventueel lichtjes insmeren met zonnebloemolie.
Een laagje pudding op de bodem van de vorm doen.
Daarop een laagje biscuitjes en herhaal dit nog twee maal.
Duw de laatste laag biscuitjes iets onder het oppervlak van de pudding en bestrooi lichtjes met poedersuiker om velvorming te voorkomen.
Laat afkoelen en plaats dan voor minstens twee uur in de koelkast.
Los de pudding op een schaal en serveer met een saus naar keuze: coulis van rode vruchten, chocoladesaus, …
Reacties