Dit recept kan ook geraadpleegd worden via Recipe Keeper
Ingrediënten:
3 perssinaasappels (spoelen)
225 g suiker
250 g zelfrijzend bakmeel
1 tl gemalen kaneel
100 g zachte boter
3 eieren
125 gram ricotta
3 bananen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers 1 sinaasappel. Houd het rasp apart. Maak een siroop van het sap en 25 gram suiker door het een vijftal minuten op een zacht vuurtje te koken.
Suiker en boter in de keukenmachine goed roeren, één voor één de eieren er onder roeren en vervolgens de bloem, sinaasappelrasp en kaneel
Pel de bananen en prak fijn en roer die dan ook door het beslag. Vet een springvorm in en beleg de bodem en de rand met bakpapier. Doe het beslag in de
springvorm.Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van 2 sinaasappels en snijd het vruchtvlees in heel dunne plakken. Schik de sinaasappelplakjes op het beslag. Schenk de suikerstroop erover.
Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur.
Als naar het einde toe van de baktijd blijkt dat de bovenkant te donker wordt, dek dan af met aluminiumfolie.
Haal uit de oven en los na 5 minuten de springvorm.
Laat op een rooster afkoelen.
Reacties