Doorgaan naar hoofdcontent

Gebak van banaan en sinaasappel

 


Dit recept kan ook geraadpleegd worden via Recipe Keeper

Ingrediënten:

3 perssinaasappels (spoelen)
225 g suiker
250 g zelfrijzend bakmeel
1 tl gemalen kaneel
100 g zachte boter
3 eieren
125 gram ricotta
3 bananen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers 1 sinaasappel. Houd het rasp apart. Maak een siroop van het sap en 25 gram  suiker door het een vijftal minuten op een zacht vuurtje te koken.

Suiker en boter in de keukenmachine goed roeren, één voor één de eieren er onder roeren en vervolgens de bloem, sinaasappelrasp en kaneel

Pel de bananen en prak fijn en roer die dan ook door het beslag. Vet een springvorm in en beleg de bodem en de rand met bakpapier. Doe het beslag in de 
springvorm.Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van 2 sinaasappels en snijd het vruchtvlees in heel dunne plakken. Schik de sinaasappelplakjes op het beslag. Schenk de suikerstroop erover.

Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur.
Als naar het einde toe van de baktijd blijkt dat de bovenkant te donker wordt, dek dan af met aluminiumfolie.
Haal uit de oven en los na 5 minuten de springvorm.
Laat op een rooster afkoelen.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.