Doorgaan naar hoofdcontent

Fazant op Brabantse wijze

 



Ingrediënten:

4 fazanten borstfilets
boter om te braden
8 dunne lapjes ontbijtspek
8 stronkjes witlof
zout en peper
vleesbouillon
eventueel wat bindmiddel


Bereiding:


Witloof schoonmaken maar laat aub de "bittere" kern zitten, is heus niet 'te' bitter en bovendien is een licht bittere smaak best aangenaam!
In hete boter rondom een beetje kleuren en een klein beetje water toevoegen, zout en peper.
Onder deksel op laag vuur 10 tot 15 minuten laten stoven (tijd = afhankelijk van de dikte van de witlofstronken).
De fazantenfilets kruiden met zout en peper en wikkel om iedere filet 2 plakjes ontbijtspek.
In hete boter aan beide zijden kleuren en enkele minuten bakken op niet te hoog vuur.
Leg de filets op het witlof en voeg de braadboter toe.
Laat nog een 5 minuutjes samen sudderen onder deksel.
Haal de fazantenfilets en het witlof uit de braadpan  en houd warm. Voeg aan het bereidingsvocht iets vleesbouillon toe en breng op smaak. Indien nodig wat bindmiddel toevoegen.
Schik de witlof in de braadpan met jus en leg daar de fazantenfilets bij. 





Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.