Doorgaan naar hoofdcontent

Maaltijdsoep met linzen en varkensschouder

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Je kunt deze soep serveren met stokbrood of plat brood en boter of met luchtige pannenkoeken of spekpannenkoeken.

Ingrediënten:

Schouderschijf varken

uien

wortel

knolselderij

prei

boter

bouillon

bruine linzen (gaar)

Bereiding:

Schouderschijf aan de rand twee insnijdingen geven om te vermijden dat die bij het koken gaat dubbel trekken.

Breng het vlees aan de kook in licht gezouten water met enkele peperkorrels en laurierblad.

Lat op een zacht vuurtje 3 uur onder deksel tegen het kookpunt aan trekken onder deksel.

Indien nodig tussendoor wat gevormd schuim weghalen.

Ondertussen de groenten schoonmaken en snijden in niet al te kleine stukken.

Smoor de groenten in boter.

Haal het vlees uit de bouillon, verwijder peperkorrels en laurierblad.

Doe de gesmoorde groenten in de bouillon en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken.

Zwoerd en bot van het vlees verwijderen en het vlees in niet te kleine stukken snijden.

Vlees en linzen bij de soep voegen en op smaak brengen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.