Je kunt deze soep serveren met stokbrood of plat brood en boter of met luchtige pannenkoeken of spekpannenkoeken.
Ingrediënten:
Schouderschijf varken
uien
wortel
knolselderij
prei
boter
bouillon
bruine linzen (gaar)
Bereiding:
Schouderschijf aan de rand twee insnijdingen geven om te vermijden dat die bij het koken gaat dubbel trekken.
Breng het vlees aan de kook in licht gezouten water met enkele peperkorrels en laurierblad.
Lat op een zacht vuurtje 3 uur onder deksel tegen het kookpunt aan trekken onder deksel.
Indien nodig tussendoor wat gevormd schuim weghalen.
Ondertussen de groenten schoonmaken en snijden in niet al te kleine stukken.
Smoor de groenten in boter.
Haal het vlees uit de bouillon, verwijder peperkorrels en laurierblad.
Doe de gesmoorde groenten in de bouillon en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Zwoerd en bot van het vlees verwijderen en het vlees in niet te kleine stukken snijden.
Vlees en linzen bij de soep voegen en op smaak brengen.
Reacties