Doorgaan naar hoofdcontent

Toad in the hole

 



Een typisch Brits gerecht: braadworst in de oven bereid met Yorkshire pudding.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 stuks braadworst à 120 gram
3 dl volle melk
3 eieren
200 gram bloem
zout en peper
3 eetlepels zonnebloemolie
boter

Bereiding:

Eieren losroeren met de melk en de olie.
Bloem en zout toevoegen en goed mengen met de keukenmachine of een mixer.
Laat het deeg een half uurtje rusten.

Oven verwarmen op 180 graden.

Een ovenschaal lichtjes insmeren met olie of boter.
De braadworsten goed inprikken met een vork, in de ovenschaal schikken en plaats 15 minuten in de oven. Keer ze in die tijd een keertje om.
Haal de schaal uit de oven en schenk het beslag er overheen.
Plaats 25 tot 30 minuten in de oven.

Serveer met een warme groentebereiding naar keuze.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.