Doorgaan naar hoofdcontent

Saucijzenbroodjes (snelle versie)

 



Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Met de snelle versie bedoel ik hier dat er weinig aandacht is gegeven aan het juist afmeten en afpassen van het deeg en de gevormde gehaktrolletjes. Ze zijn op deze manier niet geschikt om in de etalage van de patissier te liggen :))

Toch vind ik ze er wel aantrekkelijk uitzien.

Ingrediënten (7 stuks):

1 rol bladerdeeg Tante Fanny

300 gram gemengd gehakt

1 ei

35 gram paneermeel

zout en peper


Bereiding:

Ei loskloppen.

Gehakt mengen met zout, peper, de helft van het losgeklopte ei en paneermeel.

Bladerdeeg in 14 gelijke plakjes verdelen.

Maak 7 gehaktrolletjes en leg die op 7 plakken bladerdeeg.

Gebruik de resterende bladerdeegplakjes om af te dekken.

Schik op een bakplaat met bakpapier.

Zet de oven aan op 200 graden.

Strijk de gevormde broodjes af met het resterende losgeklopte ei.

Plaats 20 minuten in de oven.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.