Doorgaan naar hoofdcontent

Kwarkbol met rozijnen

 


In 2020 zie je ineens overal recepten van de kwarkbol en kwarkbolletjes verschijnen. Voor mij was het nieuw en op een bepaald ogenblik ga je het dan toch maar eens proberen. Veel recepten bekeken en de conclusie: kleine verschillen in samenstelling en bereiding. Ik heb er het mijne van gemaakt en het beviel me uitstekend.
Zeker voor een zondag ontbijt of brunch een aanrader.

Een keukenmachine heb je niet echt nodig maar het is wel gemakkelijk.
Als keukenmachine gebruik ik de Bosch Home Professional MUM5.

Ingrediënten:

250 gram volle kwark
3 eieren
60 gram suiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
(1/2 theelepeltje natriumbicarbonaat)
1/2 theelepel zout
200 gram rozijnen

Bereiding:

Rozijnen in warm water wellen (10 tot 15 minuten)
In de keukenmachine met garde eieren met garde eieren en suiker goed mengen.
Kwark, zout (en natriumbicarbonaat - baking soda) toevoegen en nog goed roeren.
Vervang de garde door het roerstuk, roer de bloem en daarna de uitgelekte rozijnen door het beslag.
Verwarm de oven op 200 graden.
Doe het beslag in een ronde silicone bakvorm of een met bakpapier beklede springvorm.
Roer het derde ei los en bestrijk het oppervlak van het beslag er mee.
Plaats in de oven voor 20 tot 25 minuten.









Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.