Doorgaan naar hoofdcontent

Mascarponedessert

 



Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper


Ingrediënten voor 4 desserts:

10 speculaasjes (Lotus)

1 kopje espresso

2 dl slagroom

250 gram mascarpone

1 sinaasappel

50 gram suiker

1 reep pure chocolade


Bereiding:

Was de sinaasappel en rasp het oranje gedeelte van de schil.
Pers de sinaasappel uit voor de saus.

Voor de sinaasappelkaramelsaus:
Sinaasappelsap met de suiker karamelliseren en afblussen met 0,5 dl room. Laten inkoken tot sausdikte.

1,5 dl room opkloppen tot iets meer dan yoghurt dikte.
Mascarpone losroeren met de sinaasappelrasp en de helft van de afgekoelde saus.
Room en mascarpone goed mengen.
Schenk de espresso in een schaaltje en haal de speculaasjes er doorheen.
Leg op de bodem van elk dessertschaaltje 1,5 speculaasje, daarop de helft van het mascarponemengsel, daarop een speculaasje en dan de laatste helft van het mascarponemengsel.
Lepel de rest van de saus erover heen en werk af met chocoladeschaafsel of geraspte chocolade

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.