Ingrediënten:
Aardappelen (kruimig)
Krop andijvie
zout, peper, nootmuskaat
boter
eieren
room
gerookte spekblokjes
geraspte kaas
paneermeel
Bereiding:
Andijvie schoonmaken, in fijne reepjes snijden en laten slinken met een klontje boter.
Goed laten uitlekken in een vergiet en het laatste vocht iets uitduwen met een lepel.
Aardappelen gaarkoken, afgieten en met een pureestamper fijnmaken.
Oven verwarmen op 200 graden.
Eieren en room loskloppen en kruiden toevoegen.
Spekblokjes bakken.
Aardappelen, andijvie, eiermengsel, spekblokjes en geraspte kaas mengen. Het geheel moet niet te vast van structuur zijn, eerder aan de smeuïge kant.
Doe deze bereiding in een ingevette ovenschaal, bestrooi licht met wat paneermeel en enkele klontjes boter. Plaats in de oven voor ongeveer 30 minuten. Na ongeveer 10 minuten de temperatuur verlagen tot 180 graden.
Indien de bereiding te fel verkleurd, bovenwarmte van de oven uitschakelen of afdekken met bakpapier.
Reacties