Doorgaan naar hoofdcontent

Aardappel andijvie ovenschotel

 



Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper


Ingrediënten:

Aardappelen (kruimig)

Krop andijvie

zout, peper, nootmuskaat

boter

eieren

room

gerookte spekblokjes

geraspte kaas

paneermeel


Bereiding:

Andijvie schoonmaken, in fijne reepjes snijden en laten slinken met een klontje boter.
Goed laten uitlekken in een vergiet en het laatste vocht iets uitduwen met een lepel.
Aardappelen gaarkoken, afgieten en met een pureestamper fijnmaken.
Oven verwarmen op 200 graden.
Eieren en room loskloppen en kruiden toevoegen.
Spekblokjes bakken.
Aardappelen, andijvie, eiermengsel, spekblokjes en geraspte kaas mengen. Het geheel moet niet te vast van structuur zijn, eerder aan de smeuïge kant.
Doe deze bereiding in een ingevette ovenschaal, bestrooi licht met wat paneermeel en enkele klontjes boter. Plaats in de oven voor ongeveer 30 minuten. Na ongeveer 10 minuten de temperatuur verlagen tot 180 graden. 
Indien de bereiding te fel verkleurd, bovenwarmte van de oven uitschakelen of afdekken met bakpapier.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.