Doorgaan naar hoofdcontent

Witlof met Parmesan

 



Dit recept kan ook geopend worden met Recipe Keeper

Ingrediënten:

Witlof

boter

zout en peper

room

bindmiddel

Parmezaanse kaas


Bereiding:

Witlof schoonmaken en wassen.

Opzetten met een klontje boter, een bodempje water, zout en peper.

Onder deksel 15 minuten laten sudderen (tijd is afhankelijk van de dikte van de wiltlofstronken).

Witlof goed laten uitlekken en met behulp van een lepel het vocht er uitduwen..

Voeg aan het stoofvocht een scheutje room toe, breng aan de kook en breng het op de juiste sausdikte.

Doe de saus in het inzetstuk van de airfryer, schik de goed uitgelekte witlof er op en bestrooi licht met geraspte Parmezaanse kaas.

10 minuten in de airfryer op 170 graden.


Je kunt dit ook onder de ovengrill doen, tijd en temperatuur aanpassen ==> 180 graden.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.