Doorgaan naar hoofdcontent

Gehaktbal Stroganoff

 

Gehaktbal Stroganoff


Recept gehaktbal Stroganoff


Ingrediënten:

Gehakt half om half
zout, peper, nootmuskaat
ei
paneermeel
boter
ui
knoflook
champignons
rode paprika
paprikapoeder
laurier
tomatenpuree
mosterd
paprikapoeder
bouillon (klein beetje)
(zure) room
bindmiddel
peterselie
bieslook

Bereiding:

Maak van het gehakt, zout, peper, nootmuskaat, ei en paneermeel gehaktballen en braad ze aan in hete boter.
Ui en knoflook versnipperen.
Champignons in plakjes snijden, paprika in reepjes of blokjes snijden.
Na mooie kleuring haal je ze uit de braadpan.
Doe ui, knoflook, champignons en paprika in de de braadpan met het braadvet van de gehaktballen en fruit alles goed aan.
Paprikapoeder, laurier, mosterd, tomatenpuree, zout en peper toevoegen en even onder deksel laten sudderen. Eventueel iets bouillon toevoegen als dat nodig is.
Gehaktballen terug in de braadpan bij de andere ingrediënten doen en 15 minuten zachtjes laten sudderen onder deksel.
De laatste 5 minuten room toevoegen.
Peterselie en bieslook fijn snijden
Op sausdikte en op smaak brengen.
Strooi en de groene kruiden op.

Kan gegeven worden met gekookte aardappelen, aardappelpuree, gebakken aardappelen, rijst of pasta, stokbrood.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.