Doorgaan naar hoofdcontent

Spekpannenkoeken

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper

Ingrediënten:

Voor 12 stevige pannenkoeken:
0,5 liter karnemelk
2 dl volle melk
280 gram bloem (waarvan 180 gram bloem voor luxebrood = brioche, verkrijgbaar van Soezie of Aveve)
35 gram boter
3 eieren
1 theelepel baking soda
0,5 theelepel zout
200 gram dun gesneden ontbijtspek
Arachideolie om te bakken

Bereiding:

Boter smelten en een glad beslag maken van alle ingrediënten in de keukenmachine.
10 minuten laten rusten.
Laat de pan goed heet worden, doe er dan enkele druppels olie in.
Drie plakjes ontbijtspek per pannenkoek, kort voor het deeg in de pan doen.
Geef de pannenkoeken de tijd om aan beide zijden goed te bakken.
Veel voorkomende fouten bij het bakken van pannenkoeken en flensjes:
Men wil te snel zijn en werkt op een hoog vuur waardoor de pannenkoeken snel kleuren maar de binnenkant nog niet helemaal gaar is.
Of het omgekeerde: men werkt traag op een laag vuur en de pannenkoeken drogen uit aan de buitenkant en worden taai.

Ik reken voor deze pannenkoeken toch wel 2 minuten per zijde = 3 à 4 minuten per pannenkoek.


Reacties

Unknown zei…
Ga ik eens maken.

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.