Aardappelescalope
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg kruimig kokende aardappelen
70 gram boter
1 ui
1 preistengel
1/2 rode paprika
zout, peper en nootmuskaat
30 gram bloem
2 eieren
50 gram paneermeel
Bereiding
Aardappelen gaarkoken in licht gezouten water en droog opschudden.
Eiwitten van de dooiers scheiden, de dooiers met een eetlepel boter, zout, peper en nootmuskaat door de aardappelen mengen met een pureestamper.
Ui, prei en paprika schoonmaken, wassen, in kleine stukje snijden en met een weinig water even laten koken (5 minuten).
De groenten afgieten, goed laten uitlekken en onder de aardappelpuree mengen.
Laten afkoelen.
Eiwitten een beetje losroeren.
De afgekoelde aardappelpuree tot plakjes vormen en door de bloem, ei en paneermeel halen.
In hete boter aan beide zijden bruin bakken
Aardappelescalope.... |
Hosted by eSnips |
Reacties