Doorgaan naar hoofdcontent

Eendenfilet met gebakken appelschijfjes


Eendenfilet met gebakken appelschijfjes
Ingrediënten (voor 4 personen)
3 eendenborstfilets
70 gram boter
zout en peper
4 appels (Jonared)
1 eetlepel fijne griessuiker
1 borrelglaasje rode port
1 borrelglaasje Calvados
1 koffielepel bindmiddel

Bereiding
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in plakken van 1 cm dikte snijden.
De plakjes appel in een koekenpan aan beide zijden even bruin bakken en dan in een ovenschaal schikken.
Bestrooien met een beetje suiker en besprenkelen met wat Calvados.
Het vet van de eendenborstfilet verwijderen en goed kruiden met zout en peper.
Boter verhitten en de eendenfilet aan beide zijden dichtschroeien.
Verder zachtjes laten bakken tot gewenste graad van gaarheid; rosé is de aanbevolen bakwijze)).
De eendenborstfilet uit de pan nemen, vet verwijderen en de pan op hoog vuur afblussen met wat water, port en de rest van de calvados.
De bekomen jus eventueel iets bijbinden met allesbinder.
Ondertussen hebt u de appelschijfjes onder de ovengrill verhit en iets laten carameliseren.
De eendenborstfilet schuin in plakjes snijden, op warme borden schikken met de plakjes appel en overgieten met de jus.
Serveer er aardappelkroketten of amandelkroketten (of een andere aardappelbereiding) bij en een salade van wintergroenten.


Eendenfilet met gebakken appel
Eendenfilet met ge...
Hosted by eSnips

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.