Doorgaan naar hoofdcontent

Tarbot op Florentijnse wijze


Tarbotfilet op Florentijnse wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
600 tot 800 g. filet van tarbot
1 kg spinazie
60 g. boter
30 g. bloem
1 dl visfond
1 dl droge witte wijn
1 dl room
150 g. geraspte pittige kaas
zout, cayennepeper, nootmuskaat
2 eetlepels paneermeel

Bereiding
Spinazie schoonmaken en wassen.
Roux bereiden: eetlepel boter laten smelten zonder te laten kleuren, bloem toevoegen, goed mengen en laten afkoelen.
Ovengrill voorverwarmen.
Ovenschaal inboteren.
Visfilet pocheren in visfond en witte wijn (zorg dat het geheel niet kookt maar wel tegen het kookpunt aan blijft)gedurende ongeveer 10 minuten.
Spinazie met aanhangend water op hoog vuur kort koken, afgieten en goed laten uitlekken (zelfs wat aanduwen tijdens uitlekken zodat het meeste vocht verdwijnt).
De spinazie onderin beboterde schaal leggen en daarop de visfilet schikken.
Het kokende pocheervocht binden met de koude roux (eventueel wat meer visfond toevoegen), room en geraspte kaas toevoegen en de saus op smaak brengen.
De saus over de vis doen, enkele klontjes boter en paneermeel erover strooien. Onder de ovengrill laten gratineren tot mooie korst bekomen is.
Serveer met aardappelpuree of hertoginnenaardappelen

Tarbotfilet op Florentijnse wijze
Tarbotfilet op Flo...
Hosted by eSnips

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.